7 sfaturi pentru a echilibra studiul, munca și viața personală

Viața unui student este ocupată, iar studiile, munca și viața personală pot fi dificile. Iată câteva sfaturi pentru studenți pentru a echilibra studiiile, munca și viața personală.

Cum să echilibrezi aceste trei domenii ale vieții

Există trei părți principale ale vieții studenților care consumă cea mai mare parte a timpului lor; studiile, munca și viața personală. Studiiile și munca pot ocupa marea majoritate de timp și poate rămâne mult mai puțin timp pentru viața personală. Aceasta este una dintre problemele majore ale vieții unui student. Deci, întrebarea este: Cum să echilibrăm studiiile, munca și viața personală?

Un colegiu are de obicei două sau trei trimestre. Fiecare semestru are mai multe cursuri, de obicei trei – patru; cu toate acestea, în unele cazuri, colegiile oferă studenților flexibilitatea de a alege la ce cursuri doresc să se înscrie în anumite semestre, numite ca eligibile, și la ce număr de cursuri doresc să se înscrie. Fiecare curs va consta de obicei dint-o mulțime de ore pe săptămână.

Studenți cu munca de jumate de normă v/s cei cu norma întreagă

Volumul de muncă al unui student cu normă întreagă poate, desigur, să fie foarte diferit în comparație cu volumul de muncă al unui student cu normă redusă. Pentru un student cu normă întreagă, există mult mai puțin timp pentru muncă sau pentru viața personală. Deci, gestionarea corectă a timpului pentru studenți este foarte importantă. Cu toate acestea, pentru un student cu jumate de normă, poate exista o parte de timp rămasă după studii pentru muncă și alte lucruri personale.

Este important să alegeți studiile cu înțelepciune. De exemplu, dacă lucrați deja cu normă întreagă, atunci poate fi înțelept să alegeți ore de studiu cu jumătate de normă, astfel încât să puteți păstra jobul în continuare, să continuați să câștigați bani, să vă acoperiți cheltuielile și taxele, cît și să studiați în continuare.

Un alt lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este că luarea unui curs cu frecvență redusă poate dura foarte mult timp pentru a-l finaliza. De exemplu, dacă un student are un curs de masterat, atunci îl va completa în doi ani, si ar putea dura până la patru ani pentru ca același curs să se termine în cazul unui curs de studiu pe jumate de normă.

Sfaturi pentru gestionarea timpului în învățarea online

Există mulți studenți care optează pentru cursuri online pentru a economisi timp și a face un echilibru între munca lor, studii și viața personală. Iată 7 sfaturi despre cum să echilibrezi studiile, munca și viața personală atunci când iei cursuri online.

1. Nu lăsați pentru ultimul moment.

Întârzierea lucrurilor poate duce, în cele din urmă, la acumularea mai multor lucrări. Un alt dezavantaj al întârzierii este că se continuă să se adauge mai multă stres privind volumul zilnic de lucru.

2. Luați o zi liberă.

Cîndva am fost student; astăzi mi-am găsit propriile servicii de SEO, deci sunt mult mai ocupat acum decât oricând. Dar încerc încă să creez un echilibru între muncă și viață. E nevoie de mult efort, dar este posibil. Vijay, care a fost odată un student internațional și care acum conduce o afacere de succes, spune: „Uneori, punerea timpului deoparte, de fapt face ca lucrurile să meargă cu mult mai bune; vă oferă puterea de a face față unei presiuni mai mari”. Chiar și specialiștii de fitness le cer clienților să aibă o masă ieftină în ciuda unei diete foarte stricte. Motivul pentru a permite o masă este de a menține clientul motivat; altfel, în cazul în care clientul este demotivat cu dieta strictă, atunci el / ea poate renunța cu totul. O masă ieftină va face ca clienții să renunțe.

3. Evitați multi-tasking.

Deși unii ar putea găsi mai bine sarcina multiplă. Cu toate acestea, problema cu multi-tasking este că consumă mai mult din energia dvs. decât de obicei și, în multe cazuri, se dovedește că de fapt se termină cu mai mult timp pentru a termina acele sarcini individuale. Cea mai bună modalitate de a finaliza o sarcină este să o terminați și apoi să treceți la alta. Luarea pauzelor este, bineînțeles, în regulă, deoarece nu doriți să vă pierdeți toate energia; cu toate acestea, încercați să nu faceți totul în același timp.

4. Evitați distragerile.

Astăzi, cei mai mulți dintre noi se distrează din când în când prin utilizarea Facebookului, Twitterului sau verificând tot timpul telefoanele noastre mobile. Aceste lucruri vă pot distrage de la munca pe care o puteți face și poate dura mult mai mult decât de obicei pentru a termina anumite sarcini. La sfârșitul zilei, atunci când nu ați făcut anumite sarcini, acest lucru vă poate stresa. Deci, este foarte important de a pune accentul pe finalizarea unei sarcini și de a trece la alta.

5. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

Nutritionistul Caryn, spune: „O dietă echilibrată este importantă pentru studenți, studiind în principal pe parcursul examenelor, poate consuma multă energie și, prin urmare, cantitatea potrivită de nutriție este o parte vitală a vieții unui student”.

6. Utilizați-vă timpul în lucrurile creative.

Aceasta înseamnă că, dacă sunteți student, de ce să nu petreceți timp citind articole pe un site de ajutor pentru carieră?

7.Țineți-vă de planificare.

Motivul pentru asta este că atunci când plănuiți lucrurile, atunci mereu rămâneți la curent: înseamnă că știți când veți putea finaliza un anumit proiect sau colegiu. Puteți include întotdeauna pauze sau o mică excursie, ca parte a programului. Acesta va funcționa ca un stimulent pentru a respecta un program, știind când să facă ce; în caz contrar, s-ar putea să ajungeți cu o grămadă de muncă, inclusiv lucruri noi pe care nu le cunoșteați pentru că nu ați programat. Scrieți lucrurile, faceți notițe, planificați bine și veți găsi mult mai ușor să vă echilibrați viața între studiu, muncă și viața personală.